reede, 15. märts 2019

"Tilda ja tolmuingel" ning teised head laste-ja noorteraamatud 2018

Andrus Kivirähk       foto Jaanus Lensment















Andrus Kivirähk sai raamatu  "Tilda ja tolmuingel" eest lastekirjanduse kategoorias Kultuurkapitali kirjanduse  aastapreemia
Raamat sündis tänu kunstnik Irina Šabarovale, kes naljaka väikese tegelaskujuga ise kirjaniku poole pöördus.

Leelo Tungal soovitab: “Andrus Kivirähki uuest lasteraamatust „Tilda ja tolmuingel“võib kaanepildi järgi otsustades jääda mulje kui magusavõitu muinasjutust, kuid tegelikult on see minu meelest Kivirähki kõige sügavama alltekstiga lasteraamat. Loos leidub küll rohkesti kivirähkilikke vaimukusi ja naljakaid sündmusi ning veidraid tegelasi, aga põhjalt on ilma isata kasvava Tilda lugu väga tõsine ja pakub kindlasti tuge neile väikestele lugejatele, kes on ühe oma vanematest kaotanud. Hingekosutav raamat!”

"Tilda ja tolmuingel" on saanud ka tunnustuse "Hea lasteraamat 2018".

Teisi tunnustatud laste-ja noorteraamatuid saab näha siit.   Neist on kooliraamatukogus väiksematele Ilmar Tomuski "Hundi sõbrad" ja Anti Saare "Seisa siin, Pärt",

suurematele Julian Clary "Perekond julged", M.G.Leonard "Mardikapoiss", Maria Parr "Väravavaht ja meri",  David Walliams "Härra Hais".



"Hea noorteraamat 2018" hulgast on kooliraamatukogus olemas "Meiega on kõik korras", autor Nina LaCour, Sarah Crossani "Õun ja vihm" ning Wolfgang Herrndorfi "Miks me varastasime auto".




Kommentaare ei ole: